“Pure passie die niet meer is overgegaan”

Restaurant Café d’O opent waar vroeger ’t Ebdiep was

Print
Sint-Amands -

Sint-Amands is vanaf vandaag een restaurant rijker. Daar waar vroeger ’t Ebdiep was opent Café d’O. “De focus ligt op lekker eten, rust en het unieke zicht op de Schelde”, klinkt het bij de eigenaars.

Voor de nieuwe eigenaars Jan van der Heyden en Annick Gevers is de horecawereld eigenlijk een nieuwe wereld. Annick werkte tot voor kort in de banksector, Jan had jarenlang een transportfirma. “Maar toen ik bij vrienden ooit meehielp bij de opstart van hun horecazaak, had ik de smaak meteen te pakken. Horeca was iets wat ik zelf ook wou gaan doen. Voor mij was het pure passie en dat gevoel is niet meer overgegaan”, vertelt Annick. “En dan is ons oog op ’t Ebdiep gevallen. Jarenlang een topzaak geweest maar het stond al een tijdje leeg. We zijn met de vorige eigenaars gaan praten en uiteindelijk hebben we het gekocht.”

Het restaurant kreeg een volledige make-over. “We hebben gekozen voor wit als hoofdkleur. Omdat wit rust uitstraalt. En ook het zicht op de Schelde straalt rust uit. Eigenlijk ligt onze zaak op het mooiste plekje langsheen de Schelde. Net aan de meander van de rivier. We hebben hier een uniek zicht. ’s Avonds de zon zien ondergaan aan de overkant van de Schelde. Iets mooier bestaat er toch niet?”

Annick en Jan hebben twee chef-koks aangeworven. “Zowel Johan Yon als Koen Roggen zijn topmensen in de keuken en hebben hun sporen in topzaken verdiend.”

Lees het volledige verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

www.cafedor.be In het weekend is reserveren aan te raden.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio