© MIST

Kim Clijsters is “erg teleurgesteld” in Sharapova

Kim Clijsters was dinsdagmorgen “erg teleurgesteld” toen ze het nieuws over de dopingbekentenis van Maria Sharapova vernam. Achttienvoudig grandslamwinnares Martina Navratilova predikt dan weer kalmte.

De 28-jarige Sharapova meldde maandagavond op een persconferentie dat ze tijdens de Australian Open positief testte op meldonium, een middel dat ze al jaren nam maar pas sinds begin januari van dit jaar op de verboden lijst staat. De positieve controle dateert van 26 januari, toen ze in de kwartfinales in Melbourne van ‘s werelds nummer één Serena Williams verloor. Op 2 maart werd Sharapova op de hoogte gebracht van haar inbreuk.

“Erg teleurgesteld toen ik wakker werd met het nieuws van Maria Sharapova”, twitterde Clijsters, die in haar carrière negen keer de Russin ontmoette op het WTA-circuit en vijf keer aan het langste eind trok.

“Rustig aan iedereen”, verklaarde Navratilova dan weer op Twitter. “Ik beschik niet over alle details, ik hoop dat het een vergissing is. Het medicijn was tot vorig jaar legaal, voor zover ik weet.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer sportnieuws