1.300 vacatures bij NMBS

Foto: BELGA

1.300 vacatures bij NMBS

Print

Bij de Belgische spoorwegen kunnen dit jaar 1.300 tot 1.600 mensen aan de slag. Om de vacatures ingevuld te krijgen, lanceerden spoorwegmaatschappij NMBS, spoornetbeheerder Infrabel en HR Rail (de juridische entiteit voor het spoorpersoneel) maandag een nieuwe aanwervingscampagne. Daarin spelen de kinderen van de cheminots de hoofdrol.

“Gisteren je droom. Vandaag je job.” Zo luidt de slagzin van de nieuwe campagne. De kinderen die in de campagne opduiken, “staan symbool voor de kinderdroom van vele huidige én toekomstige spoorwegmedewerkers”, klinkt het op de website van de NMBS.

De spoorwegen staan de komende jaren voor een enorme wervingsopdracht. “Tegen 2025 gaat meer dan de helft van onze 34.000 medewerkers met pensioen”, zegt Litte Frooninckx, de woordvoerster van HR Rail. “We moeten dus ook veel aanwerven: dit jaar zijn er 1.300 tot 1.600 vacatures.”

De nieuwe campagne is “van, voor en door cheminots”, beklemtoont Frooninckx. Na tien jaar samenwerking met een extern reclameagentschap werd immers beslist om de campagne in eigen huis te ontwikkelen.

Alle informatie over de vacatures bij het spoor staat op www.despoorwegenwervenaan.be .

Nu in het nieuws