© gva

Deurne en Natuurpunt dromen over ecobruggen

Grote wandelzones die de groengebieden in het district met elkaar verbinden. Dat is de droom van het district Deurne. Een ecobrug over het Albertkanaal moet voor een aansluiting zorgen met het gemeentepark van Schoten.

Patrick van de perre,

Het district Deurne droomt van een groene verbinding tussen het Rivierenhof, Park Groot Schijn, het Beschermde Landschap Ertbrugge en de Bremweide. In samenspraak met de gemeente Wijnegem wordt ook onderzocht in hoeverre Ertbrugge kan aansluiten bij de Fortvlakte.

Ook de gemeente Schoten en nv De Scheepvaart zijn betrokken bij het project. Met een ecotunnel onder de Bisschoppenhoflaan en een ecoduct over het Albertkanaal willen ze een doorsteek realiseren van de Bremweide richting het Gemeentepark van Schoten.

Fauna en flora

N-VA-districtsraadslid Maarten Goetstouwers loopt al sinds 2004 rond met het idee. “Door groengebieden te koppelen, met respect voor de eigenheid, kunnen we grotere, groene wandelzones creëren”, legt Goetstouwers uit. “Dat biedt ook voor de fauna en flora heel wat mogelijkheden. De Deurnese groengebieden liggen versnipperd en vele zijn in het verleden stiefmoederlijk behandeld. Deurne is een district met erg veel parken. Mijn droom is om van Deurne een park te maken met een district in.”

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio