Belgen gered van vissersboot na probleem met koffiezet

In de loop van woensdag is het Belgische vissersvaartuig Z.90 Francine voor de Britse kust in de problemen gekomen toen vijf van de zes bemanningsleden geïntoxiceerd raakten door rook. Die was afkomstig van een kortsluiting aan een koffiezetmachine. Dat weet de federale overheidsdienst Maritiem Vervoer.

gjs

De FOD kreeg woensdagmiddag een melding binnen van een brand aan boord van het vissersschip. De Z.90 Francine bevond zich op dat moment nabij Land’s End, het meest westelijke punt van Engeland, in Cornwall. Vijf van de zes bemanningsleden waren door de rook geïntoxiceerd. Na overleg met de medische diensten is een helikopter uitgerukt en werden drie van de zes bemanningsleden van boord gehaald. Het ging om twee roergangers en een machinist.

De schade aan het vaartuig is beperkt. Er is enkel sprake van rookschade. Het schip is aangemeerd in de nabijgelegen haven van Newlyn, waar de andere bemanningsleden ook langs de dokter passeerden. Tegen de avond mochten alle zes bemanningsleden terug aan boord. Na verificatie en overleg met Maritime and Coastguard Agency, bleek er amper schade aan het vaartuig.

Het schip kreeg van de FOD Maritiem vervoer toestemming om donderdagochtend terug te vertrekken.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio