© GVA

© WH

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Gazet van Antwerpen en De Koninck brouwen samen Het Bier van A

Gazet van Antwerpen en Stadsbrouwerij De Koninck slaan de handen in elkaar voor een uitzonderlijk project. De abonnees van de krant zullen samen met de brouwers de smaak van een feestbier bepalen, ter gelegenheid van onze 125ste verjaardag.

Kris Vanmarsenille

Een bier dat tot stand komt via inspraak, dat is uniek. Maar hoe kunnen de abonnees van Gazet van Antwerpen de smaak, de geur en de kleur van een nieuw bier mee helpen zoeken? Dat gaat zo: vanaf zaterdag 12 maart bent u als abonnee (met uw duo-ticket) welkom in Stadsbrouwerij De Koninck op de Mechelsesteenweg 291 in Antwerpen (nabij het Koning Albertpark). Daar kan u na de brouwerijtour drie testbrouwsels proeven. Via een app op een ipad kunt u ter plekke uw commentaar op elk van die bieren geven.

De brouwers van De Koninck nemen al die meningen mee om een nieuw brouwsel te maken dat in augustus zijn avant-première beleeft op de Bollekesfeesten. Het Bier van A, want zo hebben we het brouwsel al gedoopt, zal uiteindelijk als feestbier worden voorgesteld op 3 november, niet toevallig de dag dat Gazet van Antwerpen haar 125ste verjaardag viert.

Hoe bekomt u uw gratis duo-ticket?

U surft naar www.gva.be/abonnee. Daar klikt u op ‘Stadsbier’. U krijgt informatie over hoe u twee gratis tickets kan krijgen voor een bezoek aan de Stadsbrouwerij en voor deelname aan de proeverij. U vindt ook een tegoedbon voor een gratis flesje Wild Jo in de shop van de Stadsbrouwerij.

Voor het zover is, serveren we u vijf dagen lang een reeks reportages over de rijke geschiedenis van de Antwerpse stadsbieren. De Bierspecial vindt u vanaf maandag bij Gazet van Antwerpen.

Veel leesplezier met het bier van hier.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER