Primo wellicht deze week failliet

Foto: Serge Minten

Primo wellicht deze week failliet

Print

De sportwinkelketen Primo, met 26 winkels en een kleine 100 personeelsleden in België, wordt wellicht nog deze week door de Leuvense rechter failliet verklaard. Dat zegt een woordvoerder van het Nederlandse moederbedrijf USG, dat zelf al failliet verklaard is. Er wordt een overnemer gezocht.

Vorige maand raakte al bekend dat Unlimited Sports Group (USG) in zware moeilijkheden was gekomen. De groep is in Nederland actief met 250 winkels van Perry Sport en Aktiesport. Ondertussen meldt het bedrijf dat het verkoopproces van de bedrijfsactiviteiten is gestart. Er hebben zich 20 partijen gemeld, waarvan negen al een informatiepakket hebben ontvangen. De besprekingen starten deze week nog.

In België leek er aanvankelijk geen probleem te zijn. “De nv Primo Stadion zit niet in het faillissement”, verklaarde commercieel directeur Peter Linskens op 23 februari. Maar nu is het faillissement voor de Belgische tak toch aangevraagd, zegt de Nederlandse woordvoerder. Hij verwacht dat het faillissement nog deze week zal uitgesproken worden.

Nederlandse werknemers wachten op salaris

De winkels van Primo kunnen voorlopig nog openblijven, luidt het. Volgens de woordvoerder worden de lonen van het Belgische personeel nog uitbetaald, terwijl in Nederland de werknemers wel op hun salaris wachten. In elk geval start na het faillissement de zoektocht naar een koper voor de winkels. Mogelijk wordt een overnemer gevonden voor Nederlandse en Belgische activiteiten samen.

Na de communicatie uit Nederland, bevestigde woensdagavond ook de raad van bestuur van Primo in een schriftelijke mededeling dat de boeken werden neergelegd. “Primo Stadion heeft vandaag aangifte gedaan van faillissement ter griffie van de rechtbank van koophandel te Leuven. De rechtbank zal nu verder beslissen over het faillissement, en zal, bij opening van het faillissement, een curator aanstellen”, klinkt het.

Nu in het nieuws