© BELGA

Chalair start met vluchten naar Caen en Genève vanuit Deurne

De Franse luchtvaartmaatschappij Chalair komt naar de luchthaven van Deurne en zal vanaf 4 april vliegen naar de Franse havenstad Caen en het Zwitserse Genève. Dat is woensdag bekendgemaakt.

Chalair bestaat sinds 1986 en richt zich op geregelde regionale verbindingen, alsook op nichemarkten. Vanaf vier april start de luchtvaartmaatschappij met vluchten vanuit Antwerpen.

Caen, aan de Normandische kust, en in de buurt van de havenstad Le Havre, wordt drie keer per week bereikt in 1.15 uur. Genève zal zeven keer per week worden bediend met vluchten van anderhalf uur. Het toestel, een propellervliegtuig Beechcraft 1900, biedt plaats aan negentien personen.

Caen testen

“We richten ons voornamelijk op zakenreizigers. We hernemen de lijn naar Genève die VLM stopzette, met een toestel dat iets meer aangepast is aan de lijn”, zegt commercieel directeur Jérôme Latrasse, verwijzend naar de te lage bezettingsgraad bij VLM voor de Fokker 50.

“Voor Caen willen we de verbinding testen. We denken dat er potentieel is. Gezien de vluchturen is Caen ook interessant voor Antwerpenaren de Normandische kust te bezoeken.” Het bedrijf vindt Antwerpen interessant om het “drukke Brussel” te vermijden.

250 euro

Voor de lijn Antwerpen-Genève hoopt Chalair na een jaar op 7.000 passagiers, voor Antwerpen-Caen op 3.000 reizigers. Ticketprijzen kosten circa 250 euro, waarbij Chalair benadrukt geen lowcostmaatschappij te zijn.

De maatschappij, die samenwerkt met Airfrance/KLM, sluit niet uit dat als de vluchten succesvol zijn er meer vluchten, andere verbindingen of een groter vliegtuig worden ingezet.