© julie van puyenbroeck

‘Invisible cities’

David: “Het doet altijd pijn om mijn zoontje zondagavond terug te moeten afgeven”

In het kader van het Europese project ‘Invisible cities’ en in samenwerking met een aantal Antwerpse sociale organisaties maakte een groep studenten Journalistiek van de Artesis Plantijn Hogeschool in Antwerpen tientallen portretten van Antwerpenaren. Gazet van Antwerpen publiceert een week lang een selectie van die portretten. Allemaal monologen, opgetekend en uitgeschreven door de studenten zelf, die ook de foto’s maakten. Het lijken allemaal gewone verhalen, van gewone mensen. Komende zaterdag mogen de studenten als afsluiter zelf uitleggen wat al deze mensen bindt. Vandaag: David.

Julie van puyenbroeck

“Papa, ik lijk steeds meer op

jou... ik schrijf je dit, zij aan zij,

je maakt me blij en da wete gij”

Dynamic – Papa

“Ik heb een liedje voor mijn papa geschreven. Van alle liedjes die ik gemaakt heb, was dat het moeilijkste om te schrijven. Een pure brok emotie die er moest uitkomen in woorden. Ik heb er bijna twee maanden aan gewerkt. Het hielp me zijn dood te verwerken.”

“Steun vind ik in hiphopmuziek, maar ook bij Betonne Jeugd. Een organisatie voor kansarme jongeren. Ik ben een echte ‘ancien’ van de organisatie. Al negen jaar kom ik er wekelijks. Ondertussen ben ik er zelf vrijwilliger en begeleid ik mee de jongeren. Mijn doel is hen in hun doel te laten slagen.”

“Ik put ook veel troost uit mijn zoontje. Ik ben zo trots op hem. Thibaut is net één jaar geworden. Ik zie hem om de twee weken van zaterdagmorgen tot zondagavond. Dat vind ik véél te weinig, hij wordt zo snel groot.”

“Het doet altijd pijn om hem zondagavond terug te moeten afgeven, ik wil gewoon een goede papa zijn en er altijd voor hem zijn. Mijn zoontje is mijn god, niemand pakt hem nog van me af. Ik zie zo veel eigenschappen van mijn vader in Thibaut. Het lijkt alsof ik naast een zoon ook een beetje mijn papa terug heb.”

“Toch ervaar ik nog veel tegenslagen. ...”

Kom meer te weten over dit project op deze website .

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER