© Chris De Bruyn

© joris herregods

© Patrick Hattori

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Leerling-bestuurster rijdt restauranteigenaar dood: “familie zeer ontgoocheld over onderzoek”

In de Leuvense politierechtbank is maandag een eerder uitzonderlijk verkeersongeval met dodelijke afloop behandeld. In het beklaagdenbankje zaten de intussen negentienjarige M.B. uit Keerbergen én haar ouders. Deze laatsten werden ook gedagvaard omdat hun toen minderjarige dochter het dodelijk ongeval veroorzaakte, waarbij de Mechelse restaurantuitbater Jean-Pierre Jacobs om het leven kwam.

Alain Trappeniers

Op het kruispunt van de Mereldreef en de Vlieghavenlaan in Keerbergen botsten op 23 april 2014 motorrijder Jean-Pierre Jacobs(57) uit Keerbergen en een Nissan Micra, bestuurd door de toen zeventienjarige M.B. Het meisje was onder begeleiding van haar moeder aan het leren autorijden. Plots ging het mis. “In een verkeerde reactie is de beklaagde in paniek geraakt en heeft ze te veel gas gegeven, waardoor ze op de rijstrook van de tegenligger terecht is gekomen.”

Net op dat moment kwam uit tegengestelde richting de uitbater van het Mechelse restaurant Martinique. Een ongeval was niet meer te voorkomen. Met een harde klap kwam Jean-Pierre met het hoofd op de rand van het voetpad terecht. Op weg naar de medische post in Heist-op-den-Berg stierf de man.

“Zeer ontgoocheld”

Advocaat Joris Vercammen liet weten dat de familie van Jean-Pierre met heel wat onbeantwoorde vragen zit. “De ware toedracht van het ongeval kennen we nog altijd niet. Daarom zijn we ten zeerste ontgoocheld over de manier waarop het onderzoek is gevoerd. Aanvankelijk zaten enkel de verklaringen van de beklaagde en haar moeder in het dossier. Andere getuigen, zoals de man met de EHBO-hulp en de bestuurder van het achterliggende voertuig, zijn niet ondervraagd. Pas na lang aandringen is een andere getuige die zich per mail had gemeld, ondervraagd”, luidt het.

Dat het onderzoek niet goed gevoerd zou zijn, daar is het parket het niet mee eens. “Strafrechtelijk werden alle vragen beantwoord”, aldus het openbaar ministerie, dat tegen M.B. de opschorting van straf vorderde, mogelijk gekoppeld aan een sensibiliseringscursus bij het BIVV. Een sanctie die de verdediging van M.B., advocaat Johan Durnez, aanvaardt.

Vonnis op 4 april.

Lees dinsdag het volledige verhaal in Gazet van Antwerpen – editie Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio