Braziliaans gerecht wijst zoontje van vermoorde Antwerpenaar toe aan oma

Print
Berlaar -

Bijna een jaar nadat de Antwerpenaar Ben Lievens in Brazilië vermoord werd, op bestelling van zijn Braziliaanse vrouw, komt zijn driejarig zoontje naar België. Een Braziliaanse rechter kende na een lange strijd het hoederecht toe aan zijn oma Els, de moeder van Lievens.

De Antwerpse fotograaf Ben Lievens (48) werd op 5 april vorig jaar dood aangetroffen in het gastenverblijf dat hij al enkele jaren samen met zijn vrouw Ana Liz Moura (33) uitbaatte in de Braziliaanse stad Rio De Janeiro.

De speurders gingen meteen uit van een afrekening, waarbij zijn vrouw in het vizier kwam. Het koppel stond immers op scheiden. Onderzoek wees uit dat Moura inderdaad een huurmoordenaar had ingehuurd om haar man te liquideren. Voor amper duizend dollar liet ze haar man afmaken. De twee moordverdachten wachten momenteel op hun proces in de gevangenis .

Ondertussen verbleef Herman, het driejarig zoontje van het koppel, bij zijn Braziliaanse oma. Op papier, want in werkelijkheid verbleef hij bij een tante.

Els, de moeder van Ben Lievens, startte een zaak op om haar kleinzoon bij haar te krijgen en trok vanuit woonplaats Berlaar naar Brazilië. Met succes. Een familierechter in Rio de Janeiro besliste nu dat zij als oma het hoederecht over Herman krijgt. Na een halfjaar zal een evaluatie gebeuren. “Er bestaat een sterke emotionele band tussen Herman en zijn grootmoeder langs vader kan, alsook met andere Belgische familieleden”, zegt de rechter in het vonnis. Wanneer oma en haar kleinkind naar België kunnen vertrekken, is voorlopig onduidelijk.

Lees maandag het volledige verhaal in Gazet van Antwerpen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio