Wawrinka eerste finalist in Dubai na opgave tegenstander

Foto: REUTERS

Wawrinka eerste finalist in Dubai na opgave tegenstander

Print

Stan Wawrinka (ATP-4) heeft zich vrijdag als eerste voor de finale van het ATP-toernooi van Dubai (2.249.215 dollar) geplaatst. De 30-jarige Zwitser, tweede reekshoofd op het hardcourt in de Verenigde Arabische Emiraten, hoefde daar geen volledige wedstrijd voor te spelen. Zijn tegenstander, de Australiër Nick Kyrgios (ATP-33), gaf in de tweede set op wegens een rugblessure.

Na drie kwartier gooide Kyrgios bij een 6-4, 3-0 score in het voordeel van Wawrinka de handdoek. Vooraf werd een spannend duel verwacht tussen twee tennissers die de voorbije dagen hun topvorm etaleerden. Kyrgios ondervond echter te veel last van een rugblessure en moest de strijd vroegtijdig staken.

In zijn 22e ATP-finale komt Wawrinka uit tegen de Spanjaard Feliciano Lopez (ATP-6) of de Cyprioot Marcos Baghdatis (ATP-57). De halve finale tussen die twee wordt later op de dag gespeeld.

Vrijdag kan Wawrinka een dertiende ATP-titel op zijn palmares brengen, de tweede dit seizoen. Wawrinka speelde al 21 finales, het is van 2013 geleden dat hij er één verloor. Sindsdien won hij nog het Australian Open, Monte-Carlo, Rotterdam, Roland-Garros, Tokio en in januari voor de derde keer op rij in Chennai. In Dubai kan er een derde keer op rij een Zwitser op de erelijst komen. De voorbije twee edities werden gewonnen door Roger Federer (ATP-3).

Meer sportnieuws