Spectaculair videobeeld van ontploffing bij Indaver

Print
Stabroek - Een Nederlandse automobilist maakte vrijdagnamiddag een spectaculair beeld van de ontploffing bij Indaver. Het lijkt alsof de hele fabriek ontploft. Na een lichtschok volgt een grote rookwolk, die de volgende uren over zowat heel Antwerpen te zien was.

Bij afvalverwerkingsbedrijf Indaver in de Antwerpse haven heeft zich vrijdagnamiddag een zware explosie voorgedaan. Indaver meldt dat niemand gewond is geraakt. Een poos was ook het rampenplan van kracht, én de bewoners van de omliggende gemeenten moesten ramen en deuren gesloten houden. De hulpdiensten rukten massaal uit naar het bedrijf aan de Poldervlietweg. De brandweer deed metingen van de rook.

Volgens Indaver zelf ging het om één hevige explosie, gevolgd door drie branden. De ontploffing deed zich voor in een tank met solventen. Het bedrijf, met op het moment van de ontploffing 117 aanwezige personeelsleden, werd ontruimd. De brandweer heeft ondertussen de brand onder controle en bleef ter plaatse voor het koelen van de tankwagens om oververhitting te voorkomen. Brandweer Zone Rand assisteert met vijftien brandweerwagens om de watervoorziening vlot te doen verlopen. De rookpluim, die van kilometers ver te zien was, is verdwenen.

De oorzaak van de explosie moet volgens Indaver nog voort onderzocht worden. "Het is nog niet duidelijk in welke van de getroffen citernes het gebeurd is: een met solventen erin of een met organische stoffen", zegt woordvoerster Inge Baertsoen. "Gelukkig vielen er geen gewonden en kon al ons personeel op een veilige manier de site verlaten.

Video: vtm

Video: Jeroen Staes

Video: atv

Video: atv

 

 

 


 

.

Nu in het nieuws