Het beste uit deel 6: "Tot 2024 zal hier weinig veranderen"

Foto: Wim Hendrix

Het beste uit deel 6: "Tot 2024 zal hier weinig veranderen"

Tram 10 gaat na de zomer van volgend jaar al ondergronds. Maar verder zal er tot 2024 weinig veranderen op de Turnhoutsebaan. Ook de andere premetrohaltes openen voorlopig nog niet. In het laatste deel van onze bijlagereeks laten we de bewoners ook dromen van de toekomst van hun Turnhoutsebaan.

1. "Je kunt dromen van het allerbeste, maar ik maak graag het beste van de realiteit"

Dat de Turnhoutsebaan een moeilijke straat is, beseft schepen van Mobiliteit en Middenstand Koen Kennis (N-VA) ook. "De breedte van de baan is wat ze is, maar op termijn kunnen we ruimte winnen door een andere aanpak van het openbaar vervoer. Ik krijg de indruk dat de mensen een tweede Zurenborg verwachten. Maar de Turnhoutsebaan was altijd een invalsweg: dat geeft de straat een ander karakter."

 

 

2. "Vervang de parkeerplaatsen door een parkeergebouw aan de rand"

"De Turnhoutsebaan is gedateerd. De aanleg is grauw, onveilig en onaantrekkelijk. De buurt heeft nood aan zuurstof." De 31-jarige architect Johan Berteloot, zelf bewoner van de Turnhoutsebaan, maakte een ontwerp dat inspeelt op deze negatieve benadering. 

 

3. "Deze straat combineert veel te veel functies"

En hoe denken buitenlandse specialisten over de Turnhoutsebaan? Twee Nederlandse experts wandelen een namiddag mee over de Turnhoutsebaan. Zij focussen vooral op de algemene indeling van de straat, en op het winkelaanbod. "Sommige plekken zijn hier hallucinant".

 

4. "Ik droom van..."

De bezieler van De Roma, een begrafenisondernemer en een medisch secretaresse: hoe denken zij over de Turnhoutsebaan van de toekomst? "Het moet hier een echte leefstraat worden. Waar jongeren kansen krijgen, én die ook grijpen!" 

 

5. "De Turnhoutsebaan, ooit de Meir van Borgerhout..."

Het laatste woord is voor Pieter Embrechts. De artistieke Borgerhoutenaar vond ze als kind maar een lelijke straat. Nu bezingt hij ze in zijn song 'In Borgerhout' en maakt er een theatertournee over. Met de mensen in de hoofdrol! Die spreekt hij alvast aan in de videoreeks voor Gazet van Antwerpen. 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio