Het beste uit deel 5: Het einde van de Turnhoutsebaan? Of het begin?

Foto: KP

Het beste uit deel 5: Het einde van de Turnhoutsebaan? Of het begin?

Van krantenwinkel tot multiculturele dokterspraktijk. Hoe is het leven op het einde van de Turnhoutsebaan, waar het niet echt idyllisch is maar wél bruisend? En voor sommigen is de omgeving 'Turnhoutsepoort' niet het einde, maar het begin van de baan. In dit deel 5 gaan we ook fitnessen tijdens het vrouwenuurtje en duiken we de ondergrondse in.

1. "De laatste maanden schreef ik 500 nieuwe Syrische patiënten in"

“Als je gezondheidsproblemen hebt, is het prettiger om dat in je moedertaal te bespreken", weet Ashraf Al-Neama, die drie jaar geleden in een van de drukste dokterspraktijken van Borgerhout terecht kwam. Dokter Ashraf is tien jaar geleden zélf uit Irak gevlucht en schreef het voorbije half jaar 500 nieuwe Syrische patiënten in. 

 

 

2. "Links was de gezellige kant van de baan, rechts de slechte"

Kunstenares Anne-Mie Van Kerckhoven (64) woonde lang op de Kattenberg en daarna in de Oudstrijdersstraat. Haar atelier ligt in de Hogeweg. "We verhuisden van de goede naar de slechte kant van de Turnhoutsebaan."

 

3. "Dankzij deze fitness zijn ook onze moeders nu aan het sporten"

Aan de buitenkant ziet ze er wat gesloten uit, de sportschool van Basic Fit aan de Turnhoutsebaan. Maar dat is ook de bedoeling. De vrouwen die hier komen sporten, hebben liever niet dat voorbijgangers hen kunnen zien. Ook op journalisten zitten ze hier niet te wachten. Dus sporten we gewoon een ochtend mee! 

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio