Het beste uit deel 4: "Hoe kan je hier in hemelsnaam wonen?"

Foto: Frederik Beyens

Het beste uit deel 4: "Hoe kan je hier in hemelsnaam wonen?"

Ja, het is er druk, en vind er maar eens een parkeerplaats. Of een beetje groen. En toch zien sommigen het voordeel van wonen op de Turnhoutsebaan. Achter sommige gevels gaan er verrassend ruime flats schuil. We gaan in dit deel 4 ook dansen op de Turnhoutsebaan. Want De Roma, dat is de trots van Borgerhout.

1. "Thuis ontsnappen we aan de drukte"

Dragos en Paula Pricop, een Roemeens koppel dat al een jaar op de Turnhoutsebaan woont, ziet de Turnhoutsebaan als een levendige straat, waar het goed is om dochter Alice-Nicole op te voeden. "Je moet alleen zeer alert zijn als je hier rondwandelt. Een ongeval is zo snel gebeurd..."

 

 

2. "Slechts één straat verder, en een wereld van verschil"

In de zijstraten kan de Turnhoutsebaan vlak bij zijn, en tegelijk ver weg. Nergens is dat zo duidelijk als op het Krugerplein, een van de zeldzame groene plekken in de buurt. Ook het Keerpunt in de Leopoldstraat is een wereld op zich. .

 

3. "Ik kom alleen nog voor De Roma in Borgerhout"

Vrijwel alle panden op de Turnhoutsebaan veranderden de afgelopen jaren meermaals van eigenaar, uitzicht en inhoud. Maar De Roma straalt opnieuw dezelfde grandeur uit als vijftig, zestig jaar geleden. Voor veel oudere mensen is het een vaste waarde in een stadsbuurt waar ze zich niet meer thuis voelen.

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio