Het beste uit deel 3: "De handelaars die het serieus menen, redden het"

Foto: Joris Herregods

Het beste uit deel 3: "De handelaars die het serieus menen, redden het"

De Turnhoutsebaan voelt niét aan als een winkelstraat. Toch vind je nergens in Antwerpen zoveel middenstanders op een kluit bijeen. Wie zijn al die commerçanten, en hoe gaan de zaken? We gaan in dit deel 3 ook naar Bar Venetië, een tapkast in hartje Borgerhout waar iederéén welkom is.

1. "Bij mij zijn de modeacademie en de Opera vaste klanten"

De Stunt van Jeanine Baerdt is een van de legendarische winkels op de Turnhoutsebaan. Voor het assortiment stoffen, garen, knopen, linten, lingerie en zwemgoed komen ze uit heel Vlaanderen.  "Ook een ontwerper van de Antwerpse Zes is hier klant. Ik verklap niet wie."

 

 

2. "Een ruige buurt, maar daar hou ik wel van"

Klaas Janzoons, ook bekend als violist bij dEUS, belandde twintig jaar geleden toevallig in Borgerhout. Met zijn Plaza Real zou hij een voorloper worden van de nieuwe horecagolf in de zijstraten van de Turnhoutsebaan. "En weten dat hier indertijd niemand met volle goesting kwam wonen."

 

3. "Iedereen is welkom, maar ze moeten wel beleefd zijn"

Angela Ferestean is al even legendarisch als haar café. Bar Venetië ligt in het midden van de Turnhoutsebaan, Ongeveer op deze plek situeerde zich in 2002 de confrontatie tussen Abou Jahjah en ex-korpschef Luc Lamine. "Maar hier weggaan? Nooit. Ook al geven ze me een chique villa."

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio