Eerste elektrische taxi’s duiken op in Antwerpen

Foto: rr

Eerste elektrische taxi’s duiken op in Antwerpen

Print
Antwerpen - Vanaf volgende week rijden de eerste twee Vlaamse elektrische taxi’s hun eerste kilometers en dat zal in Antwerpen gebeuren. Tegelijk zullen onderzoekers aan de hand van de twee taxi’s nagaan of en hoe e-taxi’s rendabel kunnen zijn.

Deze studie is het resultaat van een uniek samenwerkingsverband tussen Bond Beter Leefmilieu en de taxisector. Zij hopen dat op termijn de hele taxivloot in Vlaanderen, goed voor zo’n 2.000 voertuigen, waarvan zo’n 450 in Antwerpen, elektrisch kan gaan.

Maar elektrische wagens zijn duurder en de batterijen geven een relatief beperkte actieradius: 170 tot 200 km. De stad Amsterdam geeft 5.000 euro steun voor elke nieuwe e-taxi, maar Antwerps schepen van Mobiliteit Koen Kennis is niet van plan dat voorbeeld te volgen: “Ik vind dat niet intelligent. Ik subsidieer geen economische takken. Ze moeten op eigen kracht rendabel zijn.” Het stadsbestuur zorgt wel voor twee nieuwe laadpalen, aan het Mas en aan Het Steen, om het de e-chauffeurs wat makkelijker te maken.

Of dat volstaat, zal moeten blijken. Eind dit jaar zal worden bekeken hoe het verder moet met de e-taxi’s in Vlaanderen. 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio