© Dirk Kerstens

Middelheim-paviljoentje Aubette helemaal gerestaureerd

De restauratie van het schattige parkwachtershuisje Aubette in het openluchtmuseum Middelheim is zopas afgerond. “We zijn in september vorig jaar gestart met een ingrijpende facelift van het paviljoentje, dat ruim een eeuw oud is”, legt Tom Peeters van de Stad Antwerpen uit. “Tot in het kleinste detail is het gebouw aan het begin van de centrale dreef op Middelheim-Laag nu gerestaureerd, op basis van de originele plannen.”

ilpr

“Het schrijnwerk werd vervangen, de mozaïekvloer is gerestaureerd en het rieten dak werd vernieuwd.” De kostprijs van het renovatieproject bedraagt 100.000 euro.

Ook het boothuisje Gloriette in het parkgedeelte Middelheim-Hoog wordt momenteel grondig onder handen genomen. Dit paviljoen dateert van het einde van de 18de eeuw en maakt deel uit van het kasteel. Het is een soort salon in de tuin. “We hopen op een vorstvrije periode om de restauratie daarvan te kunnen voltooien. In ieder geval zal het voor de zomer weer in zijn vroegere glorie zijn hersteld.”

Beide paviljoenen zullen een nieuwe bestemming krijgen. “De Aubette kan worden gebruikt voor de expositie van delicate sculpturen”, zegt Peeters. “Voor de Gloriette zoeken we nog een passende functie.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners