Plein Publiek (tijdelijk) dicht door verlopen vergunning

Plein Publiek: even wachten op de lente. Foto: Dirk Kerstens

Plein Publiek (tijdelijk) dicht door verlopen vergunning

Print
Antwerpen -

Liefhebbers zullen het een tijdje zonder Plein Publiek moeten stellen. Door een vergunningsprobleem en een geplande winterpauze blijft de biotoop in de Fierensblokken een tijdje dicht.

“Er was een tijdelijke vergunning voor negentig dagen”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Rob Van de Velde (N-VA). “We hebben de initiatiefnemers geregeld gesignaleerd dat zo’n vergunning tijdelijk is. Nu ze niet verlengd is, moeten we streng zijn. Waarom? Dat is een kwestie van veiligheid, als er iets zou gebeuren kan de burgemeester hoofdelijk aansprakelijk gesteld worden.” En dus moet Plein Publiek, tot er een nieuwe vergunning is, even gesloten blijven.

“Dat is jammer, want Plein Publiek is een sympathiek initiatief, maar ze hadden tijdig hun vergunning moeten aanvragen.”

Bij Plein Publiek besloot men van de nood een deugd te maken. “Wij gingen sowieso even sluiten om ons voor te bereiden op de lente”, vertelt Thomas Wijnen. “Bij elk seizoen passen we ons volledig aan. Nu is die tijdelijke sluiting iets minder gepland gekomen, maar dat zullen we dan gebruiken om iedereen in de lente nog beter te kunnen ontvangen.”

De aanvraag voor de nieuwe vergunning loopt ondertussen en de eerste adviezen zouden al binnen zijn.

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio