© Sven Van Haezendonck

© Sven Van Haezendonck

© Sven Van Haezendonck

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Met een Gouden Carolus kan je nu ook fietsen

Rondrijden op een fiets van je favoriete Mechelse bier, voortaan kan het. Wie een Gouden Carolus pick-up koopt, krijgt er meteen enkele flessen bij en een rondleiding voor twee in brouwerij Het Anker.

Sven Van Haezendonck

Dat de speciaalbieren van Het Anker aan een steile opmars bezig zijn, blijkt uit de aandacht en vele bekroningen die ze krijgen. Daaruit resulteren ook nevenproducten zoals kaas, chocolade en zelfs whisky. “Binnenkort komt daar paté bij”, zegt Willem Vermost van de brouwerij. Maar de blikvanger van het moment is ongetwijfeld een Gouden Carolusfiets van Belgische makelij.

De tweewieler is een idee van Kurt De Wael van deewee bikes. Hij heeft zijn winkel in de Sint-Katelijnestraat 65, op nauwelijks een paar honderd meter van Het Anker. “Ik ben zelf een bierliefhebber. Voor de klanten heb ik altijd Maneblusser koud staan. Bier is meer dan drinken, het is een beleving geworden en dat is ook zo voor fietsen. Dat leek mij een mooi verhaal om iets mee te doen, want de brouwerij heeft ook haar eigen fietsroute”, vertelt Kurt.

Komend weekend toont de fietsenhandelaar de Gouden Carolus pick-up voor het eerst aan het publiek. Ook het Maneblusser-blusbusje is van de partij. Liefhebbers zijn vrijdag welkom van 10 tot 19u, zaterdag van 10 tot 17u en zondag van 13 tot 17u. Een standaardversie van de fiets kost 750 euro. “Daarvoor heb je een stevig stalen kader volledig gemaakt in België, een zadel en handvaten uit leder, een naafdynamo, een achteruittraprem en een rem vooraan”, legt Kurt uit.

Lees donderdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio