Bpost Bank Trofee verandert van naam

Print

Zeg niet langer Bpost Bank Trofee, zeg voortaan DVV Verzekeringen Trofee. De verzekeringsfirma heeft zijn naam voor twee jaar verbonden aan het regelmatigheidscriterium in het veldrijden. Het vrouwenklassement krijgt ook een eigen naam: de IJsboerke Ladies Trophy.

Het is niet de enige wijziging die organisator Golazo in petto heeft. Zo keert de Krawatencross in Lille na één jaar afwezigheid – wegens BK in Lille – terug in de DVV Verzekeringen Trofee. De cross in Sint-Niklaas, de vervanger van Lille dit jaar, wordt voortaan op 5 november gereden, blijft live op tv en wordt een van de Soudal Classics. Nog belangrijk: VRT en Sporza hebben zich ertoe verbonden om de crossen van de trofee de komende twee jaar live te blijven uitzenden, en dat zowel bij de mannen als bij de vrouwen. Daarnaast komt er bij de mannen vanaf volgend seizoen een ploegenklassement, op basis van de tijden van de beste drie renners per ploeg. De winnende ploeg krijgt 5.000 euro, een bedrag dat de ploeg verplicht aan een goed doel moet schenken. 

 

KALENDER DVV VERZEKERINGEN TROFEE SEIZOEN 2016-2017

• zondag 9 oktober: Ronse

• dinsdag 1 november: Oudenaarde

• zondag 27 november: Hamme

• zaterdag 10 december: Essen

• zaterdag 17 december: Antwerpen

• donderdag 29 december: Loenhout

• zondag 1 januari: Baal

• zaterdag 4 februari: Lille

IJsboerke Ladies Trophy met extra prijzengeld

Tot slot krijgen het regelmatigheidscriterium bij de vrouwen voortaan een eigen naamsponsor: de IJsboerke Ladies Trophy. Voor de roomijsfabrikant uit de Kempen betekent het ruim dertig jaar nadat de legendarische wegploeg uit de jaren ’70 en ’80 werd opgedoekt, meteen een terugkeer in het professionele wielrennen. Tevens wordt het prijzengeld bij de vrouwen opgetrokken tot een totaal van 30.000 euro. De winnares krijgt op het einde van het seizoen voortaan 10.000 euro tegenover 7.500 afgelopen seizoen. 

Het bedrijft organiseert ook de IJsboerke Kids Cyclocross . De jeugdinitiaties op de cross worden verfijnd met o.a. een kleiner en technischer parcours met toffe hindernissen.

Meer sportnieuws