© GVA

CD. Pieter Embrechts - Onderwoud (****)

Pieter Embrechts is een man van vele talenten die - zo wordt hij vaak weggeklasseerd - "ook muziek maakt". 'Onderwoud', een ambitieus dubbelalbum, brengt de muziek resoluter dan ooit naar voren. Achttien liedjes op twee schijfjes, met daarbij twee covers en twee live-tracks: het is niet alleen de hoeveelheid sterk materiaal - liedjes over verlangens en verlies, de dagelijkse strijd van elkeen, over een veranderende samenleving - die bewijst dat Embrechts veel te vertellen heeft.

SV

Op Onderwoud ontpopt hij zich tot een van onze sterke tekstschrijvers, gebruik makend van een vloeiend Vlaams dat van poëtisch naar volks zweeft. In popmuziek die slingert tussen exotisme, elektropop, rock en zacht singer-songwriterschap is Embrechts de duivel-doet-al die zich niet op één genre of één cultuur laat vastpinnen.

Ook die twee covers blijven stevig overeind: een intiem 'Dansen in het donker' leende hij bij Bruce Springsteen, het bij Tom Waits gevonden 'Hier in Borgerhout' ('In the neigbourhood') is een warme, maar nuchtere ode aan het multiculturele karakter van Embrechts thuishaven. Achter de schermen doen vooral Tom Pintens en Arne Van Peteghem er alles aan om deze straffe liedjes eer te doen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER