"Sommige winkels zullen een tijd zonder Mars-producten zitten"

Dit zat er in de snoeprepen van Mars

Print
Het stukje plastic dat gevonden is in een reep van chocoladeproducent Mars in Duitsland, kwam van een afsluitdop van een pijpleiding. Toen die dop vervangen moest worden, is hij kapot gegaan en in de chocolade terecht gekomen. Het stukje plastic van ongeveer een halve centimeter kwam in een reep Snickers terecht. Het stukje had scherpe randen, waardoor het gevaarlijk kon zijn. Fabrikant Mars besliste meteen om miljoenen chocoladerepen terug te roepen in 56 landen. Daardoor zullen sommige winkels wellicht een tijdje zonder Mars-producten zitten.

Die hele terugroepactie zal een project zijn dat niet op één-twee-drie is afgerond, weet Metronieuws Nederland. Er moeten niet alleen miljoenen repen uit de winkels, tankstations en snoepautomaten gehaald worden, ook op luchthavens in landen wereldwijd moeten de snoeprepen weg. Het is nog niet bekend wat dat moet kosten voor de snoepfabrikant, maar dat het over een flinke bom geld gaat, dat spreekt voor zich.

Volgens Roel Govers van Mars Nederland zou het wel kunnen dat sommige winkels een tijd lang zonder producten van Mars (dus zowel Mars, Snickers, Milky Way Mini, Celebrations als Mini Mix) komen te zitten. Sommige winkels zullen namelijk pas een nieuwe bestelling snoeprepen plaatsen als alle oude repen uit de rekken gehaald zijn. Andere winkels willen dan weer zo snel mogelijk de geretourneerde producten kunnen omruilen voor nieuwe, klinkt het. 

Voor wie al een snoepreep gekocht heeft en onder de terugroepactie valt, is er sowieso goed nieuws. Het concern van Mars belooft dat iedereen vergoed wordt met hetzelfde product én een extraatje. In ons land zou het om honderdduizenden repen gaan die teruggeroepen worden.

Nu in het nieuws