Voormalig Antwerps schepen Wim Geldolf (87) overleden

Wim Geldolf Foto: Bert Hulselmans

Voormalig Antwerps schepen Wim Geldolf (87) overleden

Print
Antwerpen -

Voormalig schepen in Antwerpen Wim Geldolf is zaterdag op 87-jarige leeftijd overleden. De BSP/SP-politicus en auteur verbleef tot aan zijn dood in een woonzorgcentrum in Aartselaar.

Geldolf werd in 1928 geboren in de Seefhoek. In 1958, op 30-jarige leeftijd, verwierf hij een zitje in de Antwerpse gemeenteraad. Vijf jaar later, in 1963, schopte hij het tot schepen. Bijna 20 jaar lang, tot 1982, oefende hij een schepenambt uit. Onder meer het departement Onderwijs krijg hij onder zijn hoede.

In 1982, toen de Antwerpse kernstad fuseerde met verschillende districten, viel Geldolf uit de boot als schepen. Iets wat hij toen moeilijk kon verkroppen. Zijn politieke carrière in Antwerpen eindigde in 1988 toen socialistische partijgenoten Yvonne Julliams en Julien De Meyer hem wegens laster voor de rechtbank sleepten.

Geldolf publiceerde ook enkele boeken. In zijn memoires keek hij bitter terug op zijn politieke carrière in Antwerpen. Vooral over de periode onder burgemeester Bob Cools bleek hij misnoegd.

Geldolf bekleedde ook functies in de nationale politiek. Tussen 1968 en 1978 was hij BSP-volksvertegenwoordiger voor het arrondissement Antwerpen. Van 1971 tot 1978 zetelde hij ook in de Cultuurraad voor de Nederlandstalige Cultuurgemeenschap, de vroege voorloper van het Vlaams parlement. Van 1983 tot 1985 was hij gecoöpteerd senator voor de SP.