© Leo de nijn

Jeffs fiets is officieel zwaarste van de wereld

Jeff Peeters uit Leest (Mechelen) prijkt volgend jaar met zijn speciale fiets in het Guinness Book of Records. Afgelopen zomer fietste hij met zijn 860 kilogram wegende fiets honderd meter over de Grote Markt en dat deed niemand in de wereld hem voor.

Leo De Nijn

Tuinder Jeff Peeters maakte in de zomer van vorig jaar de zwaarste fiets ter wereld. Hij voerde de stunt perfect uit door met de fiets van liefst 860 kilogram 100 meter te fietsen over de Mechelse Grote Markt.

De recordpoging werd door een deurwaarder opgetekend, er werden foto’s en een filmpje van gemaakt als bewijsmateriaal voor een geslaagde wereldrecordpoging. Gisteren ontving de Leestenaar het certificaat uit Engeland dat hem in de eerst volgende druk een plaatsje oplevert in het Guinness Book of Records. “Daarmee ben ik nu officieel wereldrecordhouder”, zegt Jeff.

In carnavalstoet

Of de mastodont nu voor altijd in een landbouwloods zal komen te staan? “Helemaal niet”, zegt Jeff. “We gebruiken hem als promomateriaal. Zo zal hij zondag te zien zijn in de reclamestoet die de Mechelse carnavalstoet vooraf gaat. Omdat de stoet iets langer is dan honderd meter, trekken we hem voort op een kar. Wie na de stoet er graag eens op kruipt, mag zijn gang gaan”, vertelt Jeff.

Lees woensdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio