Stad lanceert website die werkzoekenden de weg naar haven toont

Print

Marc Van Peel. Foto: JHS

Wie geen eigen wagen heeft en toch in de haven van Antwerpen of de Waaslandhaven aan de slag wil, kan voortaan terecht op www.naarjobsindehaven.be. Op de maandag gelanceerde website worden per bedrijf de vacatures weergegeven, alsook de manieren waarop het bedrijf bereikbaar is.

De haven op de linker- en de rechteroever van de Schelde is momenteel zowat 20.000 voetbalvelden groot. Openbaar vervoer van De Lijn is er schaars, al zijn er wel pendeldiensten zoals de Linkeroeverpendel, de I-BUS of busvervoer van bedrijven zelf. Mensen zonder eigen (gemotoriseerd) vervoer kunnen beschikbare jobs niet altijd makkelijk bereiken.

“Ook onbekend zijn de fietsroutes en het carpoolen dat werknemers zelf organiseren. Daarom ontwikkelde de stad Antwerpen de kaartapplicatie, een handige tool om vlot de weg naar een bedrijf in de haven te vinden”, klinkt het maandag.

De website bevat een digitale kaart van alle bedrijven in het havengebied. Klik je op een vestiging, dan verschijnen meteen de actuele vacatures, de mobiliteitsopties en de accommodatie, waaronder douches, fietsenstallingen of elektrische oplaadpunten. Je kan ook doorklikken naar de routeplanner van Google Maps, waarbij het bedrijfsadres vooringevuld is.

“De taal en de zoekfunctie van de kaart is bewust eenvoudig gehouden, waardoor deze tool kan dienen tijdens lessen voor anderstalige nieuwkomers en werkzoekenden die minder vlot ter taal zijn”, klinkt het nog. De website is volgens de stad Antwerpen ook handig voor professionele jobcoaches.

www.naarjobsindehaven.be