Zo ziet het parcours van de CittA Antwerp Urban Trail eruit

Een kleine twee weken aftellen en de nieuwste editie van de CittA Antwerp Urban Trail staat voor de deur. Gazet van Antwerpen kon als eerste het 12,5 kilometer lange parcours inkijken en liep zich al warm voor de looptocht langs de mooiste plekjes van Antwerpen. Opvallend: de premetrotunnel zit er voor de tweede keer in.

BaP

De 10.000 lopers weten wat hen op 6 maart te wachten staat. Van de start aan Park Spoor Noord gaat het naar het Sportpaleis. Vervolgens duiken de deelnemers via Zwembad Veldstraat en ZNA Stuivenberg de premetrotunnel in. Dan is na het Centraal Station en de Blauwtorentunnel de Botanische Tuin aan de beurt.

Vervolgens zetten de enthousiastelingen hun weg verder door het Elzenveld, verkennen ze al lopend het Huis Happaert en zoeken ze killere oorden op in het metrostation Groenplaats. De Vlaaikensgang is het volgende obstakel, voor het Stadhuis en de Oude Beurs. Via de Sint-Pauluskerk, het Felix Pakhuis en de Noorse Zeemanskerk voltooien ze de feeërieke looptocht aan Park Spoor Noord.

Bekijk hieronder het volledige CittA Antwerp Urban Trail-parcours op een kaart:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners