© Rode Kruis Vlaanderen

Rode Kruis Vlaanderen zet nieuw figuurtje op stickers

Koop je jaarlijks je stickers om het Rode Kruis Vlaanderen te steunen? Dan zal je dit jaar een iets ander figuurtje voorgeschoteld krijgen. De stichting heeft samen met WPG uitgeverij namelijk besloten een geheel nieuw stripfiguurtje op te voeren.

mige

Niemand minder dan De Rode Ridder wordt het uithangbord van Rode Kruis Vlaanderen. “Behalve het kleurrijke adjectief zijn er nog overeenkomsten. Zo hebben we beiden dezelfde queeste: lijdzaam toezien bij onrecht is aan geen van beiden besteed. De Rode Ridder is het archetype van een helpende hand, een held. En in die rol is hij ook de iconische Rode Kruis-vrijwilliger: helpen waar nodig en mensen tonen tot wat ze zelf in staat zijn, als hen de weg gewezen wordt”, aldus het Rode Kruis in een persmededeling.

Op 11 mei, tijdens de stickeractie, verschijnt het 250ste album van De Rode Ridder. Na Suske en Wiske is dit de langstlopende reeks van Willy Vandersteen. Dit betekent dat de wereld van De Rode Ridder en alles wat daarmee verband houdt, nog steeds op veel belangstelling kan rekenen. Vanaf nummer 250 wordt De Rode Ridder nieuw leven ingeblazen. Inhoudelijk ijzersterke verhalen van Marc Legendre (o.a. Amoras) en nieuwe tekenaar Fabio Bono (afkomstig uit Italië en bekend van o.a. Darwin, Marco Polo en De Tempeliers) tillen de reeks naar een ongekend niveau. ‘De Uitverkorene’ is het eerste album in een reeks van 9 verhalen. Ook het formaat wijzigt naar A4 om de prachtige tekenstijl van Fabio Bono optimaal tot z’n recht te laten komen.

Nu in het nieuws