© Joris Herregods

1 / 2

Restaurant Veranda is back in town

Het heeft wat langer geduurd dan verwacht, maar Davy Schellemans en restaurant Veranda zijn ‘back in town’. De verhuizing naar de Slachthuisbuurt is voor de chef-kok een stuk thuiskomen.

Johan van Baelen

Restaurant Veranda had in zeer korte tijd naam gemaakt in het Antwerpse. Verbazing alom toen chef-kok Davy Schellemans midden 2014 aankondigde dat de Veranda zou sluiten. “Om elders te groeien”, vertelde hij erbij. De verhuizing en voor als de verbouwing sleepten langer aan dan gewenst, maar eindelijk is het zover. De Veranda is weer geopend en nu op zijn nieuwe plek: in de Lange Lobroekstraat.

Davy ontdekte het nieuwe pand eerder toevallig en dan nog via een annonce met een niet erg wervende foto van het pand. Ooit was er een vleesverwerkend bedrijf in ondergebracht en later had het dienst gedaan als jeugdlokaal van de buurtwerking. “Maar ik herkende het, want ik ben in deze buurt opgegroeid. Toen we de eerste keer kwamen kijken, wist ik het direct: ‘dit is het’.”

De nieuwe Veranda heeft de ruwheid van een oude fabriekshal behouden, maar interieurarchitecten Going East wisten de juiste sfeer te grijpen en maakten er een warm nest van. “Ik wilde het ruw hebben, maar niet te Scandinavisch strak. Het moest warm en gezellig blijven”, verduidelijkt Davy. De levensgrote foto van Davy’s schoonmoeder en haar nichtje als peuters hing prominent in de eerste Veranda en is mee verhuisd.

“We hebben nooit aan een andere naam gedacht”, zegt Davy beslist. “Dat zou alleen maar voor verwarring hebben gezorgd. We wilden meenemen wat we hadden opgebouwd. Dat merken we trouwens aan de reservaties. We mogen veel oude klanten opnieuw begroeten.”

Maar dat geldt niet voor iedereen, want een zelfgemaakte sticker op de deur houdt Michelininspecteurs buiten. “Ik ben daar allemaal niet mee bezig”, zegt Davy. “Het belangrijkste is dat mensen na het eten blij naar buiten gaan. Dan zullen ze dat doorvertellen aan vrienden. Dat lijkt me belangrijker dan gidsen.”

Restaurant Veranda, Lange Lobroekstraat 34, www.restaurantveranda.be

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio