CD. Lissie - My Wild West (***)

Foto: Lissie

CD. Lissie - My Wild West (***)

Print
Ze stond al eens op Rock Werchter, maar toch blijft de Amerikaanse Lissie bij het grote publiek vrij onbekend. De release van haar derde album lijkt daar niet meteen verandering in te zullen brengen, en toch zijn er goede redenen om deze zangeres uit Illinois een doorbraak te gunnen.

Werd in het verleden wel vaker de link gelegd naar Fleetwood Mac en in het verlengde de hele West Coast-popgolf uit de seventies, dan doet haar aanpak vandaag ook een belletje rinkelen bij liefhebbers van Florence + The Machine. Een kruising van Stevie Nicks en Florence Welch? Er zijn vast erger dingen om in uw cd-lader te schuiven.

‘Hollywood’, een afscheid van het mekka van de film, is nog meer Stevie Nicks dan Florence. Maar naarmate de songs een meer episch kantje krijgen, gaat u er zich met gesloten ogen gemakkelijk die wapperende rode haren bij voorstellen. Toch staat Lissie Maurus, onder leiding van producers Curt Schneider en Bill Reynolds van Band Of Horses, deze keer te vaak op rem.

Hoe mooi liedjes als Hero of Together or Apart ook zijn, wanneer ze voluit die stem laat galmen in songs als Don’t you give up on me en Daughters wordt Lissie de ‘force of nature’ die straks misschien wél uw interesse wekt.

Nu in het nieuws