Verontwaardiging over cover van Pools magazine

Verontwaardiging over cover van Pools magazine

Print

‘De islamitische verkrachting van Europa’. Dat staat op de voorpagina van een Pools magazine met een foto van een vrouw die door harige mannen wordt vastgegrepen.

De voorpagina van het conservatieve magazine wSieci laat weinig aan de verbeelding over. Ze toont een angstige blanke vrouw gedrapeerd in de Europese vlag die door verschillende donkerhuidige mannenhanden wordt vastgegrepen. Het lijkt of ze haar kleed willen afscheuren.

Onder de titel ‘De islamitische verkrachting van Europa’ staat dat het magazine wil brengen wat de media en de Brusselse elite willen verbergen voor de Europese burgers.

Het artikel zelf verwijst naar de seksuele aanranding van honderden vrouwen in de Duitse stad Keulen tijdens oudejaarsnacht. Vele daders waren van Noord-Afrikaanse en Arabische origine.

De cover lokt veel verontwaardiging uit, zo schrijft persbureau AFP. Op Twitter wordt het magazine vergeleken met fascistische propaganda.

Het magazine steunt de nationaal-conservatieve regering van Recht en Rechtvaardigheid (PiS) en heeft een oplage van zo’n 76.000 stuks. De Poolse regering verzet zich tegen het Europese spreidingsplan voor vluchtelingen.

.

Nu in het nieuws