© Walpurgis

© Walpurgis

© Walpurgis

1 / 3

Fidelio, een spannende operatheatervoorstelling met veel muziek, humor en romantiek

Judith Vindevogel gebruikt deze klassieker, de enige opera van Ludwig von Beethoven, om aan kinderen vanaf 6 jaar een verhaal van vrijheid, gerechtigheid en liefde te vertellen.

Marin Baetens

Deze sprookjesopera Fidelio is een productie van het muziektheatergezelschap WALPURGIS in coproductie met HETPALEIS en théâtre de St-Quentin-en-Yvelines. De toeschouwers zitten tussen de spelers en beleven, van heel dichtbij, de avonturen van Leonore, die haar vriendje Floristan wil bevrijden uit de gevangenis en de uit de klauwen van de wrede Pizzaro.

Annelies Van Hijfte (sopraan), Astrid Stockman/ Laure Campion( sopraan) en Kurt Gysen (bas-bariton) brengen spel en zang.

Naast de muziek van de originele opera wordt ook ander werk van Beethoven uitgevoerd. De 'Ode an die Freude' , lievelingslied van Floristan, hoe meer iedereen meezingt, hoe blijer hij wordt, is ook het Europees volkslied geworden.

HETPALEIS is een theaterhuis voor kinderen, jongeren en kunstenaars in het hart van de stad. Iedereen die Ludwig heet, zoals de componist, mag gratis naar een voorstelling van Fidelio in HETPALEIS (Theaterplein).

De voorstellingen, die 40 minuten duren, gaan nog door tot 6 maart in de Kleine zaal van HETPALEIS. Er zijn bijna dagelijks schoolvoorstellingen. Indivuduele boekingen kan nog op zaterdag 20.02, zaterdag 27.02, zondag 28.02, woensdag 02.03, zaterdag05.03 en zondag 06.03 voor de vertoningen om 15u15

Practisch: reserveringen 03.202.83.60 of onthaal@hetpaleis.be

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio