VIDEO - Eerstejaars Sint-Jozefinstituut vaakst met fluorescerend hesje naar school

De fluoactie die de gemeente Essen in samenwerking met de politiezone Grens organiseerde is ten einde. Gisteren werd de winnaar van de iPad Air bekendgemaakt, maar de grootste verdienste is toch het succes van de actie.

Margo Tilborghs

Tijdens de donkere wintermaanden organiseerde de gemeente Essen in samenwerking met de politiezone Grens en de lagere en middelbare scholen een fluoactie. De actie, waar bijna alle scholen aan deelnamen, werd gestart net na de herfstvakantie en liep tot aan de krokusvakantie. Samen met de politiezone Grens werkten de scholen rond meer zichtbaarheid in het verkeer.

De lagere scholen gingen op aanraden van de kindergemeenteraad creatief aan de slag door hun fluohesjes te pimpen. Voor de secundaire scholen werd de actie iets aangepast. De leerlingen kregen een spaarkaart en telkens ze in een verkeersveilige outfit naar school kwamen, kregen ze een stempel. Met een volle kaart konden de scholieren wekelijks kans maken op cinematickets, noodladers voor gsm’s, boekenbonnen en een kaart om te downloaden via iTunes. De winnaar van de hoofdprijs, een iPad Air, werd gisteren bekendgemaakt.

Met de poster in de hand ging technisch adjunct-directeur Dirk Konings onaangekondigd de klas van het eerste jaar secundair van het Sint-Jozefinstituut binnen. Al snel werd duidelijk dat in deze klas de winnaar van de fluoactie zat. “Jullie zijn de klas die meeste fluokaarten per leerling van deze school heeft ingeleverd”, zei hij. “Daarvoor moesten jullie elke dag in fluo naar school komen en ervoor zorgen dat jullie goed zichtbaar waren op straat. Want ook jullie zijn kwetsbaar in het verkeer. Uit de ingevulde spaarkaarten werden door de gemeente wekelijks prijzen getrokken. Maar de grote prijs, de iPad Air, gaat naar Kayleigh Murray.”

Lees het hele artikel vrijdag in Gazet Van Antwerpen - editie NoordMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio