© EPA

Besnik Hasi: "Olympiakos blijft favoriet"

Anderlecht won donderdag in de zestiende finales van de Europa League van Olympiakos. Bovendien hield het ook voor de tweede wedstrijd op rij de nul, iets wat trainer Besnik Hasi best tevreden stelde. "Maar het wordt nog een moeilijke terugmatch", voegde hij er meteen aan toe.

lgo

Anderlecht-trainer Besnik Hasi was een tevreden man na de 1-0-overwinning tegen Olympiakos in de heenwedstrijd van de zestiende finales in de Europa League. "Maar het was een moeilijke match", bekende hij. "Het was heel belangrijk om de nul te houden en om toch één of twee keer te proberen scoren. Maar al bij al hebben we een vrij complete prestatie geleverd. We hielden al voor de tweede wedstrijd op rij de nul, dat geeft vertrouwen."

"Wordt moeilijke terugmatch"

Toen Kara de verlossende 1-0 leek te maken, keurde de lijnrechter het doelpunt tot ieders verbazing af. "Eerst waren we door het dolle heen, tot we zagen dat het doelpunt afgekeurd werd. Gelukkig zag de vijfde man achter de doellijn dat zijn collega in de fout was gegaan en werd het doelpunt toch nog goed gekend. We weten al langer dat Kara een wapen is op stilstaande fases, alleen moeten we die statistieken nog wat opkrikken." De oefenmeester had ook nog lof over voor wintertransfer Stephane Badji. "Hij bracht evenwicht in de ploeg, iets wat we voordien niet altijd hadden. Hij wordt ook door de fans op handen gedragen: het is niet het type dat begint te dribbelen maar het liever sober houdt."

"Ginder ruimte benutten"

Volgende week staat de return in Athene op het programma. "1-0 blijft een gevaarlijke uitslag", wist Hasi. "Het wordt een moeilijke match in een helse sfeer. Daarom moeten we er voor zorgen dat we met de juiste mentaliteit aan de aftrap komen. Er zit veel kwaliteit in het Griekse elftal, dat ook nog eens perfect georganiseerd is. Voor mij zijn ze nog altijd de favoriet. Maar oe langer het 0-0 blijft, hoe dichter we bij de kwalificatie komen. Olympiakos zal moeten komen volgende week, dus misschien kunnen we de ruimte die ze zullen weggeven wel benutten. "

MEER OVER RSC Anderlecht

Meer sportnieuws