© rr

Lichaam van jarenlang vermiste marktkramer teruggevonden?

Er lijkt een doorbraak te zijn in de zoektocht naar de vermiste Nederlander Andy de Heus. In het Nederlands-Limburgse Stevensweert werd donderdagvoormiddag zelfs een lichaam gevonden in een visvijver. De politie houdt er "ernstig rekening mee" dat het om De Heus gaat.

fiVr, ToMas

Marktkoopman Andy de Heus verdween op 18 december 2012, zijn auto werd een dag later uitgebrand teruggevonden op een paadje dat leidt naar een manege in Meeuwen-Gruitrode.

Drie jaar na de verdwijning pakte de politie het onderzoek weer op. Zo werden in december vorig jaar nog zes vakantiehuisjes op een bungalowpark in Stevensweert doorzocht. Dat leidde enkele weken later tot de aanhouding van twee vrouwen die iets met de verdwijning zouden te maken hebben: een 52-jarige vrouw uit Kinrooi en een 55-jarige vrouw uit Sittard. Beide zijn intussen weer vrijgelaten maar blijven nog wel verdachten.

Speurhonden zouden woensdag sporen gevonden hebben in de buurt van één van de vijvers in Stevensweert. Na die vondst werd de zoekactie stilgelegd. De politie sprak later op de avond over “interessante zaken die nader onderzocht moeten worden”. Dat gebeurde donderdagvoormiddag. Daarbij werd een lichaam gevonden. Nader onderzoek in het laboratorium moet meer duidelijkheid bregen over de identiteit.