© WAS

Burgemeesters uit Kempen en Waasland ontvangen Ringland

Ringland, het Antwerpse burgerplatform dat ijvert voor een volledige overkapping van de Antwerpse ring en het scheiden van stedelijk en doorgaand verkeer op die ring, begint vrijdag aan een reeks bezoeken aan burgemeesters uit de Kempen en het Waasland.

De organisatie wil tijdens die gesprekken duidelijk maken dat het Ringlandproject niet enkel een positieve impact zou hebben op de Antwerpenaar, maar ook op de mobiliteit in de ruime regio. Vijf burgemeesters lieten al weten Ringland te zullen ontvangen.

“Oplossing voor vele problemen”

Het initiatief van Ringland, dat deze week zijn tweede verjaardag viert, staat los van de gesprekken die Antwerps mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA) plant met 42 lokale besturen uit de Antwerpse regio om samen na te denken rond mobiliteit en het inplannen van grote infrastructuurwerken. “Al zouden we daar ook erg graag mee aan tafel zitten, mobiliteit is immers niet alleen een zaak van beleidsvoerders maar ook van tal van andere organisaties en van de burger”, zegt Sven Augusteyns van Ringland. “Maar ons eigen initiatief is bedoeld om te benadrukken dat Ringland de capaciteit van de ring zou verhogen en een geïntegreerde oplossing omvat voor verschillende problemen. Daarnaast willen we ook duidelijk maken dat de werkzaamheden die nodig zouden zijn, niet tijdelijk nog extra files zullen veroorzaken.”

De komende dagen zullen alvast de burgemeesters van Ranst, Herentals, Sint-Niklaas, Beveren en Edegem Ringland ontvangen. Na de kennismakingsgesprekken met de burgemeesters hoopt Ringland in de nabije toekomst ook de kans te krijgen om voor de inwoners van de gemeentes in kwestie een presentatie van het Ringlandproject te kunnen geven.

Intendant

Intussen heeft Ringland ook al één keer samengezeten met de door de Vlaamse regering aangestelde overkappingsintendant Alexander D’Hooghe. “Hij gaf alvast de indruk te willen luisteren naar verschillende meningen, we hebben dus goede hoop”, stelt Augusteyns.

werfwijzer

Leer alles over de werken aan
Oosterweel

Meer over Oosterweel en overkapping Ring