RisingTrack ondersteunt atleten met crowdfunding

RisingTrack wil aan crowdfunding doen om atleten en sportprojecten te financieren. Mede-initiatiefneemster en ex-hockeyspeelster Morgane Vouche kwam op het idee nadat ze het beu was om altijd op zoek te moeten gaan naar nieuwe geldbronnen. Met het project willen de initiatiefnemers atleten door middel van crowdfunding een financieel hart onder de riem steken.

“Het was ieder seizoen weer zoeken naar geld, meestal deden we dit door T-shirts of andere gadgets te verkopen. Met dat geld betaalden we dan de stage, het materiaal of de reizen”, aldus Morgane Vouche die zelf lang professioneel hockey speelde. Ze is een van de oprichtsters van RisingTrack en legt uit hoe ze op het idee kwam. “Ik was de situatie beu en toen ontdekte ik het concept van crowdfunding. Het werd in het buitenland al succesvol gebruikt en toen kwam ik op het idee om een financieel platform te creëren dat 100 procent Belgisch is en volledig gefinancierd wordt met crowdfunding.”

“We focussen ons op atleten en sportieve projecten en proberen voor ieder initiatief minstens 1.500 euro te verzamelen, maar er is geen maximumbedrag. Voor we beslissen om geld in te zamelen voor een project, zullen we altijd eerst de haalbaarheid ervan proberen in te schatten. De atleet kan nadien eventueel een beloning geven aan de geldschieters. Bij een storting van 10 euro kan die bijvoorbeeld beslissen om een foto weg te geven. Het initiatief is een win-winsituatie voor de Belgische sport.”

Meer sportnieuws