© Photo News

Hasi laat winteraankopen starten tegen Olympiakos

Anderlecht-coach Besnik Hasi kiest donderdag voor Stefano Okaka in zijn opstelling voor de heenmatch van de 16e finales in de Europa League tegen het Griekse Olympiakos. Hij krijgt voorin de voorkeur op Idrissa Sylla. Ook wintertransfers Alexander Büttner, Filip Djuricic en Stéphane Badji zijn van de partij.

Silvio Proto moet vermijden dat Anderlecht in het Constant Vanden Stock-stadion een doelpunt slikt. Kara en Olivier Deschacht, die dinsdag zijn contract verlengde, vormen het centrale duo achterin. Zij krijgen Andy Najar en Alexander Büttner naast zich. Steven Defour, Filip Djuricic en Stéphane Badji bevolken het middenveld. Voorin krijgt spits Stefano Okaka de steun van Dennis Praet en Frank Acheampong.

Bij Olympiakos staat Roberto in doel. Alberto Botia en Manuel da Costa moeten centraal in de verdediging het slot op de deur houden. Arthur Masuaku en Leandro Salino zijn de flankverdedigers van dienst. Coach Marco Silva posteert Luka Milivojevic (ex-Anderlecht), Sasa Zdjelar, Kostas Fortounis, Jimmy Durmaz en Seba op het middenveld. Ideye Brown moet voor de doelpunten zorgen.

De wedstrijd tussen paars-wit en de koploper in de Griekse eerste klasse wordt om 19u op gang gefloten door de Kroatische scheidsrechter Ivan Bebek. De terugmatch vindt volgende week donderdag plaats in het Georgios Karaiskakis-stadion.

Meer sportnieuws