© Patrick De Roo

Voortaan iedereen op zondag welkom in nieuw trainingsbad Wezenberg

Dat het Olympisch Zwemcentrum Wezenberg de place-to-be wordt voor topzwemmers was al geweten. Maar vanaf 21 februari kunnen ook recreatieve zwemmers op zondagmorgen gebruikmaken van het nieuwe trainingsbad.

inke

In oktober 2015 werd het gloednieuwe trainingsbad van Olympisch Zwemcentrum Wezenberg in gebruik genomen door de Vlaamse topzwemmers. Ondertussen hebben zij er al heel wat trainingsuren doorgebracht. “Tijdens momenten dat er niet getraind wordt, wil Sporting A het bad openstellen voor het publiek”, zegt schepen Ludo Van Campenhout. Vanaf 21 februari kunnen recreatieve zwemmers op zondagmorgen, tijdens de normale publieksuren van 8 tot 13 uur, ook een frisse duik nemen in het nieuwe trainingsbad en in de voetsporen treden van Pieter Timmers, Louis Croenen, Kimberly Buys en andere zwemtoppers.”

“Het extra bad telt zes banen, zodat op zondagmorgen het publiek beschikt over 14 banen van 50 meter. Een spectaculair aantal”, zei schepen Ludo Van Campenhout nog. Om het comfort te garanderen, worden er maximaal acht zwemmers per baan en 48 in het totaal toegelaten.

Gratis zwemhorloge

Aan het onthaal van Wezenberg kunnen zwemmers gratis een Poolmate lenen: een hoogtechnologisch zwemhorloge dat niet alleen automatisch je aantal baantjes telt maar ook je tijd, gemiddeld aantal slagen per baan, snelheid, afstand en calorieën weergeeft. Het horloge meet via nauwkeurige bewegingssensoren en unieke software de effectiviteit van je zwembeurt.

Video van zwemstijl

Het trainingsbad is ook het beeldopname- en analysecentrum van de Vlaamse Zwemfederatie (VZF). Dankzij Swimanalytics worden Vlaamse topzwemmers tijdens hun trainingen constant gefilmd door 10 high-speed camera’s (zeven onder en drie boven water). Met behulp van deze beelden en professionele analysesoftware wordt hun zwemstijl uitgebreid geanalyseerd én verbeterd door analist Stijn Corten.

Vanaf 21 februari kunnen ook recreatieve zwemmers tegen betaling een zwemanalyse laten maken en gebruikmaken van de technologie.

Alle praktische info over de zwemanalyse voor recreanten en de reservatie ervan vind je hier: www.zwemfed.be/swimanalytics

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio