Ex-topschutter van Lierse Hans Posthumus is overleden

De Nederlandse oud-voetballer Hans Posthumus is maandag overleden op 68-jarige leeftijd. Dat meldde zijn ex-club Lierse donderdag op zijn website. Posthumus werd in het seizoen 1975-1976 topschutter van de Belgische eerste klasse bij SK Lierse.

Hans Posthumus startte zijn voetbalcarrière bij amateurclub VVOG, waar de rijzige spits in 1969 werd weggeplukt door tweedeklasser FC Wageningen. Hij werd in zijn eerste seizoen in de Eerste Divisie meteen topschutter (met 27 goals) en versierde zo een transfer naar Feyenoord. Dat had een jaar voordien net de Europacup I gewonnen en zou in het eerste seizoen van Posthumus ook nog de Wereldbeker voor Clubs en de Nederlandse landstitel winnen.

Posthumus speelde echter weinig in De Kuip en verkaste na twee seizoenen naar de Belgische tweedeklasser Racing Mechelen. Hij werd er opnieuw topschutter (met 21 goals) en Lierse trok de Nederlander aan. Ook in de Belgische eerste klasse scoorde de kopbalsterke spits aan de lopende band. Met 26 doelpunten werd hij in 1976 opnieuw topschutter. Posthumus zou op het Lisp uiteindelijk 54 goals maken in 79 wedstrijden. Hij speelde in 1976 ook de bekerfinale met de ‘Pallieters’, maar verloor die met 4-0 van Anderlecht.

Na nog 2,5 jaar NEC hing Posthumus in oktober 1978 op 31-jarige zijn voetbalschoenen aan de haak. Aanhoudende rugklachten maakte voetballen zonder pijn onmogelijk.

Meer voetbalnieuws