© photonews

© photonews

© photonews

© photonews

© photonews

1 / 5

Luis Leon Sanchez klimt het best in koninginnenrit van de Algarve, Benoot negende

Luis Leon Sanchez heeft de tweede etappe in de Ronde van de Algarve (2.1) gewonnen. De Spanjaard van Astana kwam in de koninginnenrit als eerste boven op de Alto da Foia, een col van eerste categorie, en neemt meteen de gele leiderstrui over van Marcel Kittel. Tiesj Benoot werd eerste Belg op de negende plaats.

vermi

Wielrennen op Sportwereld.be

De tweede etappe was 200 kilometer lang en bracht het peloton van Lagoa naar Monchique. Het was meteen een zware test want de laatste vijftig kilometer moest er stevig geklommen worden met twee beklimmingen van derde categorie, één van tweede en tot slot eentje van eerste categorie: de Alto da Foia.Twee Belgen toonden zich in de lange aanloop: Oliver Naesen (Topsport Vlaanderen) en Sean de Bie (Lotto-Soudal) trokken op avontuur met Gregory Rast , Jonatan Lastra, Alberto Cecchin, Jonas Koch en Ricardo Mestre. Na 160 kilometer werden ze echter weer gegrepen. Dries Devenyns (IAM) gooide als eerste een bommetje in de finale en probeerde het even solo maar met nog 25 zware kilometers te rijden moest hij inbinden. Astana nam het commando over van Tinkoff en joeg het tempo op de Alto da Pomba de hoogte in. Alberto Contador (Tinkoff) kwam wel als eerste boven op de voorlaatste klim. Een crash op elf kilometer van de finish zorgde nog voor een extra selectie, Joaquim Rodriguez was het belangrijkste slachtoffer en de Spanjaard van katusha zou later opgeven.

Op de Alto da Foia (7.5 kilometer aan 5.8% gemiddeld) trok Zdenek Stybar (Etixx-QuickStep) in de aanval en Diego Rosa (Astana), Nelson Oliveira (Movistar) en Robert Gesink (LottoNL-Jumbo) sprongen mee maar de vier werden op 500 meter van de streep gegrepen. De 32-jarige Luis Leon Sanchez (Astana) sprintte alsnog naar de zege, voor Geraint Thomas (Sky) en Primoz Roglic (LottoNl-Jumbo). Tiesj Benoot (Lotto-Soudal) werd negende.

Vrijdag staat er een vlakke, individuele tijdrit van 18 kilometer op het programma. De Ronde van de Algarve eindigt zondag.

Uitslag:1 Luis Leon Sanchez in 5u08'25"2 Geraint Thomas + 1"3 Primoz Roglic + 3" 4 Jon Izagirre +3"5 Tiago Machado +5"6 Thibaut Pinot +6"7 Antunes Amaro +9"8 Hecort Saez Benito + 13"9 Tiesj Benoot +14" 10 Fabio Aru + 15"

Meer sportnieuws