Bouhanni pakt eerste zege van het jaar in Ruta del Sol

De kop is er af voor Nacer Bouhanni. De Fransman van Cofidis won donderdag de tweede etappe van de Ruta del Sol en pakte zo zijn eerste zege van het seizoen. Een helling van derde categorie in de finale, waarop Tim Wellens zich liet zien, zorgde ervoor dat er maar 40 renners in de straten van Cordoba konden sprinten voor de zege. Nacer Bouhanni won die spurt met overmacht voor Fabio Felline en Ben Swift. Onze landgenoot Tosh Van der Sande werd zevende. Bouhanni wordt ook de nieuwe leider in het klassement.

dmm

Wielrennen op Sportwereld.be

Pablo Torres, Aitor Gonzalez, Reinier Honig en onze landgenoot Ruben Pols verzorgden het voorspel voor een etappe met start in Palomares del Rio en aankomst in Cordoba. De 186,3 kilometer tussenin kon het best omschreven worden als één langgerekte voorbereiding naar een helling van derde categorie op iets meer dan 20 kilometer van de streep. Voor die klim begon waren de vier vluchters er al aan voor de moeite.

De Wit-Rus Siutsou dropte het eerste bommetje bergop en nam 20 seconden voorsprong op de sterkste jongens in het peloton. De renner van Sky kreeg even later het gezelschap van een gretige Tim Wellens. Het werd echter een maat voor niets want op de dalende wegen richting finish kwamen nog zo'n 40 renners aansluiten. Niemand slaagde er nog in om weg te geraken en dus werd er gesprint in Cordoba. De laatste rechte lijn was er opnieuw eentje van bedenkelijk allooi, maar dat verhinderde Nacer Bouhanni niet om naar zijn eerste overwinning van het seizoen te sprinten. De Fransman had op de streep een fietslengte voorsprong op Fabio Fellini. Nacer Bouhanni is ook de nieuwe leider. Tosh Van der Sande schuift dankzij zijn zevende plaats op naar de vijfde plaats in het klassement.

Vrijdag staat de derde etappe in deze Ruta del Sol op het programma, een rit over 157,9 kilometer met start in Monachil en aankomst in Padul.

Rituitslag

1.Nacer Bouhanni (COF)2. Fabio Felline (TFS)3. Ben Swift (SKY)4. Christophe Laporte (COF)5. Raymond Kreder (ROP)6. Juan José Lobato Valle (MOV)7. Tosh van der Sande (Lotto-Soudal)

Meer sportnieuws