© VUM

Man riskeert 16 jaar voor gewelddadige homejacking op bejaard koppel

Het openbaar ministerie heeft zestien jaar cel gevorderd voor Darcy B. (21) uit Antwerpen. Hij wordt vervolgd voor een gewelddadige homejacking op een bejaard echtpaar in Schilde. De 82-jarige man werd geschopt en geslagen en zijn 77-jarige vrouw kreeg een dag later een hartaanval van de stress. De twintiger ontkent dat hij de dader is.

De slachtoffers zaten op 21 augustus 2015 ‘s avonds iets te drinken op hun terras, toen er plots een man met een bivakmuts en een wapen opdook in hun tuin. De man werd geslagen en gestampt en liep daarbij twee gebroken ribben en een gescheurde milt op. Zijn echtgenote moest de kluis openen, anders zou de dader hen doodschieten. Het echtpaar werd vastgebonden met colsonbandjes en de overvaller ging er met cash geld, enkele dure Cartier-horloges en hun Range Rover vandoor.

De politie kwam Darcy B. op het spoor dankzij camerabeelden. Daarop is te zien hoe de overvaller een exclusief T-shirt draagt, dat maar in enkele winkels in Antwerpen verkocht wordt. De beklaagde had in één van die winkels gewerkt en werd door zijn moeder herkend op de beelden.

Bij een huiszoeking werd een alarmpistool, bivakmuts, 8.780 euro en één van de gestolen Cartier-horloges aangetroffen. De twee anderen had hij al verkocht voor 7.000 en 9.000 euro. Zijn DNA werd op de colsonbandjes aangetroffen en hij had het adres van het echtpaar opgezocht via Google Maps. De beklaagde bekende alleen dat hij onder bedreiging van anderen op verkenning was gegaan.

Hij was op het moment van de feiten vrij onder voorwaarden nadat hij op 2 april 2015 een Porsche-eigenaar had gecarjackt onder bedreiging van een wapen.

Vonnis op 2 maart.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio