© Leo De Nijn

Recherche Mechelen-Willebroek blikt terug op succesvol jaar

De recherche van de politiezone Mechelen-Willebroek heeft in 2015 liefst in 215 gerechtelijke dossiers gewerkt. 208 personen werden tijdens de onderzoeken opgepakt waarvan er 79 werden aangehouden. Vooral het drugsmilieu werd een harde slag toegebracht.

LDN

De fusie van de zone Mechelen-Willebroek werpt zijn vruchten af. Daarom wordt ook het rechercheteam van 48 rechercheurs dit jaar uitgebreid met vijf extra speurders. De recherche bestaat uit verschillende teams waaronder Zeden, Geweld, Ecoteam, Drugs, Politiepost Willebroek, Cel Criminele Informatie en Team Misdrijfanalyse.

De Mechelse recherche heeft vooral succes geboekt bij een ganse reeks inbraken in voertuigen in de provincie Antwerpen en Limburg, maar een groot deel van de inbraken gebeurden ook op Mechels grondgebied. “We hebben zo’n 150 feiten kunnen oplossen”, zegt commissaris Eric De Baeck van de recherche Mechelen.

Ook scoorde de recherche bij het oprollen van drugsdealers. “Er werden 21 arrestaties in verricht, 9 voertuigen, 25.000 xtc-pillen en 2 kilogram cocaïne en cannabis in beslag genomen.”

Om nog meer resultaten te boeken wordt bij de Recherche geïnvesteerd in méér mankracht en een nog beter technische ondersteuning door het Team Misdrijfanalyse.

“Er werden 215 dossiers opgestart, 182 in politiepost Mechelen en 33 in politiepost Willebroek”, zegt korpschef Yves Bogaerts. “Er gebeurden 208 arrestaties, waarvan uiteindelijk 79 mensen aangehouden werden. Zes minderjarigen werden in een jeugdinstelling geplaatst en vier mensen kregen huisarrest.”

Naast heel wat drugs en enkele voertuigen konden ook twee appartementen, een winkelpand, een garage en een woning in België in beslag worden genomen, alsook drie appartementsgebouwen en een villa in Marokko.

Lees vrijdag het volledige artikel in Gazet van Antwerpen - editie MechelenMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio