REACTIES. Kristoff: “Van den Broeck droeg steentje bij”

Foto: AFP

REACTIES. Kristoff: “Van den Broeck droeg steentje bij”

Print

Alexander Kristoff (Katusha) lijkt aan een zelfde reeksje begonnen als vorig jaar. Net zoals toen won hij rit twee, vier en vijf in de Ronde van Qatar, net zoals toen won hij nu ook de derde etappe in de Ronde van Oman.

Wielrennen op Sportwereld.be

“Vandaag leverde het team weer een schitterende prestatie”, aldus Kristoff donderdag na afloop van zijn vierde overwinning. “Iedereen deed zijn werk, zelfs onze klimmer Jurgen Van den Broeck droeg zijn steentje bij. Het is fijn om te zien dat iedereen zo hard zijn best doet. Normaal doet Jacopo Guarnieri de lead-out, maar omwille van een lekke band in het slot liep dat mis. Het vroeg een beetje reorganisatie, maar we hebben daar goed op getraind en de sprint liep als een trein. Op 300 meter al voelde ik dat ik gewonnen spel had.”

Al zijn het slechts zeges in Qatar en Oman, toch hecht Kristoff er belang aan. “Winnen is altijd fijn”, sprak hij. “Voor de statistieken, voor het vertrouwen, voor de ploeggeest en dit is toch een wedstrijd van niveau buiten categorie, best wel met een mooi deelnemersveld. Intussen kweken we ook automatismen aan met het team voor die sprints, dus dat kan nooit geen kwaad.”

Kristoff start volgende week ook in Omloop Het Nieuwsblad. “Mijn eerste grote doel ligt later, in Milaan-Sanremo. In Het Nieuwsblad was ik nog nooit echt goed. Misschien komt daar volgende week wel verandering in”, besloot hij. Vorig jaar behaalde hij er zijn beste resultaat, elfde. Daags nadien werd hij wel tweede in Kuurne-Brussel-Kuurne, na winnaar Mark Cavendish.

Roy Jans: “Ooit zullen dobbelstenen wel eens in mijn voordeel vallen”

Winnen was het doel voor Roy Jans donderdag in etappe drie in de Ronde van Oman, maar helaas moest hij opnieuw de duimen leggen voor Alexander Kristoff. Hij werd derde, want ook de Nederlander Moreno Hofland bleef hem voor.

“Ik ben toch wel ontgoocheld”, zei de renner van Wanty-Groupe Gobert na afloop. “Als je niet wint, dan ben je altijd ontgoocheld. Dus het is wel jammer, ik had graag die vroege overwinning behaald. Nu goed, ooit zullen de dobbelstenen wel eens in mijn voordelen vallen zeker?”

Jans loofde ook zijn team. “Marco Marcato hield me goed vooraan in het slot, maar op 600 meter van de finish moest hij afhaken. Robin (Stenuit) zat toen aan de andere kant van de weg. Jammer, had ik hem nog in steun gehad, dan had ik misschien dichter kunnen eindigen. Nu liet ik me ook wat insluiten. Daar moet ik wel over waken, want nu kon ik pas op 175 meter van de finish mijn sprint aanzetten. Dat is te laat, zeker op zo’n snelle aankomst, met de wind in de rug. Ik remonteerde nog heel wat renners, hoopte ook nog Hofland (die tweede werd) terug te pakken, maar net niet. Dat is jammer. Nu goed, ik heb dit jaar drie sprints gereden en eindig drie keer op het podium. Daar moet ik tevreden mee zijn. De conditie is goed. Zondag probeer ik het nog een keer en daarna is het aftellen naar Kuurne-Brussel-Kuurne.”

Meer sportnieuws