© JHS

Assisen. Zoon Tim Rosiers: “Geen van de vijf heeft iets gedaan om moord te voorkomen”

Al de hele week volgt Tim Rosiers het proces over de mysterieuze verdwijning van zijn vader, maar donderdag kwam hij zelf aan het woord. Hij gelooft geen woord van de verhalen van Kurt Eekels. “De situatie zoals de politie die heeft geschetst, is volgens mij de versie die klopt.”

Maaike Floor

In de periode van de verdwijning had Tim Rosiers niet veel contact met zijn vader. Toen de politie bij hem informeerde of hij wist waar zijn vader was, ging hij polshoogte nemen bij hem thuis. “Zijn gsm lag er nog, dat vond ik raar. Verder zag niets vreemds in huis. Ik ben gaan zoeken, maar ik wist niet goed naar wat.”

Tim Rosiers vond dat de lokale politie de verdwijning in eerste instantie te nonchalant behandelde. “Ze wilden navragen of hij bij een vriend in Hongarije kon zijn maar zolang ze die niet konden bereiken, gebeurde er niets. Dus heb ik zelf een vriend van mijn vader gecontacteerd die aan de man in Hongarije gevraagd heeft om mij te bellen. Binnen vijf minuten wist ik dat mijn vader daar niet was.”

Mobilhome

De zoon van Staf Rosiers belde ook alle nummers van mensen die zijn vader als laatste hadden opgebeld. Zo kwam hij ook uit bij de man die de mobilhome van zijn vader had gekocht. “Kurt Eekels bleek die mobilhome en de auto verkocht te hebben, en had zich voorgedaan als de kleinzoon. Aan dat verhaal klopte van alles niet.”

Donderdagochtend was die koper zelf ook al komen getuigen. “Ik had op dat moment totaal niet door dat het verhaal van die zogenaamde kleinzoon niet klopte, terwijl ik als handelaar wel wat ervaring heb. Hij deed ook alsof hij nog belde met zijn bompa. Die man is een hele goede acteur.”

Tim Rosiers neemt het alle vijf de beschuldigen kwalijk dat ze de moord op zijn vader niet verhinderd hebben. “Ze wisten allemaal van het plan. De twee laatste beschuldigden hebben de opdracht voor de moord gekregen, en het geld ontvangen, maar de moord nooit gepleegd. Ook zij hebben niets gedaan om de moord te voorkomen.”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio