© Photo News

Vandalen bekladden kantoor Accent Jobs: “Houd uw iPhone maar”

Een kantoor van uitzendbureau Accent Jobs in Luik is slachtoffer geworden van vandalen. Dat schrijft De Tijd en wordt bevestigd door een woordvoerster van het bedrijf.

km

Een glazen deur van het kantoor in de Boulevard de la Sauvenière in Luik werd ingeslagen, en het kantoor werd besmeurd met graffiti (‘Garde ton iPhone’).

”We betreuren dit voorval ten zeerste. De veiligheid van onze medewerkers en klanten primeert te allen tijde. We doen er dan ook alles aan om deze steeds te verzekeren en stellen alles in het werk om het desbetreffende kantoor zo snel mogelijk terug in orde te brengen”, aldus de reactie van het bedrijf.

Accent Jobs, het grootste netwerk van uitzendkantoren in ons land, heeft zijn werknemers enkele dagen geleden opgeroepen om niet deel te nemen aan de sociale verkiezingen. Als het bedrijf geen verkiezingen moet organiseren en geen ondernemingsraad moet oprichten, dan krijgt iedereen een extra dag vakantie en een smartphone.

Accent Jobs zorgt voor controverse: “Als niemand opkomt bij sociale verkiezingen, krijgt iedereen smartphone en extra vakantiedag”

© tom palmaers.

Accent Jobs, het grootste netwerk van uitzendkantoren in ons land, roept zijn werknemers op om niet deel te nemen aan de sociale verkiezingen. Als het bedrijf géén verkiezingen moet organiseren en geen ondernemingsraad moet oprichten, dan krijgt iedereen een extra dag vakantie en een smartphone. Dat meldt VTM NIEUWS maandagavond.

Accent Jobs heeft 250 kantoren, waar in totaal zo’n 1.500 mensen werken. Elk bedrijf met meer dan 50 werknemers moet sociale verkiezingen organiseren. Maar als er geen kandidaten zijn, dan kan een bedrijf geen ondernemingsraad oprichten. Deze oproep van Accent is volgens VTM NIEUWS opvallend, maar niet tegen de wet.

Bij de socialistische vakbond zijn ze alvast furieus over de actie.

Ook minister van Werk Kris Peeters is heel scherp voor Accent Jobs. “Dit soort van praktijken kan niet”, zegt hij. Peeters stuurt er dan ook zijn inspecteurs op af.

(belga)