© AP

Ook Obafemi Martins waagt zich aan Chinees avontuur

De 31-jarige aanvaller Obafemi Martins gaat bij het Chinese Shanghai Shenhua voetballen. Dat heeft de Nigeriaan op Twitter laten weten.

Martins begon zijn carrière bij Inter Milaan maar speelde ook drie seizoenen voor Newcastle in de Premier League. In 2013 besliste hij om de nadagen van zijn loopbaan te spenderen in de Amerikaanse competitie, daar was hij drie seizoenen actief voor de Seattle Sounders.

“Bedankt Seattle, jullie zullen me eeuwig bijblijven. Ik heb hier veel kansen gekregen en alles gegeven voor de club. Maar ik ben klaar voor een nieuwe uitdaging. Na lang beraad heb ik besloten om naar Shanghai Shenhua in de Chinese Super League te verhuizen. Het valt misschien moeilijk te begrijpen maar als voetballer hou ik ervan om mezelf te bewijzen in een omgeving waar ik nog niets heb bereikt. Seattle zal altijd een speciale plaats in mijn hart hebben”, verklaart de speler in een Twitterbericht.

Over de details van de transfer is nog maar weinig bekend maar Martins zal bij zijn overgang naar China de zoveelste zijn in een lange rij van topvoetballers die naar het Aziatische land trekken. Tijdens de Chinese wintermercato kozen al verscheidene spelers - onder meer de Braziliaanse middenvelder Ramires, de Colombiaanse spits Jackson Martinez en de Ivoriaanse flankaanvaller Gervinho - voor deals met Chinese teams. Shanghai Shenhua, de nieuwe club van Martins, zette dinsdag nog middenvelder Tim Cahill aan de deur. De Australiër had volgens de nieuwe trainer geen rol meer in de toekomt van het team.

Meer sportnieuws