© uza

UZA wint award voor beste werkgever van het jaar: “Opleidingsbeleid is grootste troef”

Het UZA sleepte deze week de award voor beste werkgever in de wacht. “Het bewijs dat mensen zich niet mogen laten afschrikken door de arbeidsvoorwaarden in de zorgsector”, zegt personeelsdirecteur Hildegard Hermans.

koen de beuckeleer

Het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) werd dinsdagavond in Brussel uitgeroepen tot Top Employer van het jaar. “Hoewel we al jaren stevig inzetten op ons HR-beleid was het ook voor ons een grote verrassing”, bekent personeelsdirecteur Hildegard Hermans. “Uit de feedback van de jury bleek dat we dit jaar opnieuw waren verbeterd, maar dat we als non-profitorganisatie aan de top van het lijstje zouden belanden was echt wel onverhoopt. Het ultieme bewijs dat mensen zich niet mogen laten afschrikken door de arbeidsvoorwaarden en -condities in de zorgsector.”

Grote troef

Universitaire ziekenhuizen hebben op financieel vlak doorgaans een concurrentieel nadeel tegenover de profitsector. Maar onder meer dankzij een vooruitstrevend personeelsbeleid en talent management slaagt het UZA er toch in om werknemers langer aan zich te binden. “Onze grote troef is zonder twijfel ons opleidingsbeleid”, zegt Hermans.

“Door veel aandacht te besteden aan de ontwikkeling van onze medewerkers trekken we makkelijk de juiste mensen aan om vacatures in te vullen. Dat geldt voor alle profielen binnen het ziekenhuis. In vergelijking met andere ziekenhuizen volgen onze personeelsleden aanzienlijk meer opleidingsuren.”

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio